İş İngilizcesi Nedir?

İş İngilizcesi Nedir?

İş İngilizcesi, çalışma hayatının  en sık kullanılan dili olan İngilizcenin en önemli bölümlerinden biridir ve iş dünyasında en çok kullanılan bu dile odaklanır. Genel İngilizceden farklı olarak, konuşma dilinden çok şirket diline yöneliktir. Özellikle çalışma hayatında uluslararası ticaret, ticaret, finans, sigorta, bankacılık gibi iş ortamları ve birçok ofis ortamı için uygundur. Özel kelimeler, farklı gramer yapıları ve netlik, iş İngilizcesinin temelini oluşturur.

İş İngilizcesi en basit haliyle iş hayatında kullanılan profesyonel İngilizcedir. profesyonel dilde iletişim kurmak, rapor hazırlamak, müzakere etmek, toplantı ve konferanslara katılmak veya bunları yönetmek, resmi mektuplar ve dilekçeler yazmak, uluslararası bir ortamda sosyalleşmek ve yabancı müşterileriniz veya müşterilerinizle telefon, e-posta veya yüz yüze iletişim kurmak. Genel iletişim için iş ortaklarıyla yüzleşin. yüz yüze ve İngilizce akıcı iletişim için esastır.

Neden İş İngilizcesi Öğrenmelisiniz?

İş İngilizcesi öğrenmek, çalışma hayatında kullanacağınız kelimeleri öğretir. Kurumsal konuşmayı öğrenmenin yanı sıra, çalışma ortamlarında işlerle alakalı görevleri iyi mi yapacağınızı da öğrenirsiniz.

Dünya’da en çok kullanılan dil İngilizce’dir. Bu sebeple, global şirketlerin yada bireylerin ustalaşmış duruşlarını karşı tarafa iletebilmeleri, kendilerini doğru anlatmaları ve güven sağlamaları için, bugünün çalışma hayatında etkili iletişim kurmaları şarttır. Bu da yalnızca İş İngilizcesi ile mümkündür.

İş İngilizcesi genel İngilizceden farklıdır; bu nedenle, tatile çıktığınızda  İngilizce konuşan bir arkadaşınızla çok rahat bir konuşma gerçekleştirseniz de bir iş ortamında İngilizce konuşmakta zorlanabilirsiniz.İş ortamında nasıl kullanacağınızı öğrenmeniz gereken birçok kelime olacaktır.

Bir iş ortamında İngilizce konuşurken, olabildiğince açık ve anlaşılır konuşmanız oldukça önemlidir. İşle alakalı bir yazışmada yada konuşmada açık ve net değilseniz, çoğu zaman vakit kaybedersiniz; işi kaybetme riski alırsınız. İş İngilizcesi kullanarak iyi yazmayı öğrenmek bir süreçtir.

İş İngilizcesinde şunlardan kaçınmalısınız:

 

-Atasözleri

-Deyimler

-Klişeler

Kısa ve öz, iletişimin amacı olan etkili cümleler kullanın.

İş İngilizcesi Kursunun Faydaları Nelerdir?

İş İngilizcesi terminolojinizi ve dilbilginizi geliştirerek, uluslararası iş ortamlarında iyi bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğunuz becerileri kazandırır. İstihdam olanağınızı artırır ve istediğiniz işe sahip olmanıza yardımcı olur. Bunu da okuma, yazma, dinleme ve konuşma pratiği ile yapar. Genel bir İngilizce kursunun aksine, kelime dağarcığı ve diyalog, pazarlık anlaşmaları, iletişim problemleriyle başa çıkma ve müşterilere veya iş arkadaşlarına sunum yapma gibi senaryolara odaklanır.

 İş arayanlar için, iş görüşmeleri sırasında zor sorulara nasıl cevap verileceği konusunda tavsiyeler sunar, böylece bir daha görüşme ortamına girdiğinizde kendinize güvende hissedersiniz.

İş İngilizcesi kurslarına girebilmek için genel ingilizceyi orta düzeyde bilmeniz yeterlidir.

İş İngilizcesi kurslarına katılırken yapmanız gereken bir diğer önemli şey de çalıştığınız veya çalışmayı planladığınız sektöre bağlı olarak iş İngilzicesi öğrenmeye başlamanızdır. Çünkü her sektörde kullanılan terim, sembol ve kelimeler farklıdır.

American VIP Yabancı Dil Kursları
Detaylı bilgi almak İçin formu doldurun
© 2023 American VIP. Tüm hakları saklıdır.
American VIP
Çevrimiçi
American VIP

American VIP Hoşgeldiniz. Kurslarımız hakkında detaylı bilgi ve iletişim için eğitim uzmanlarımız size en kısa sürede yardımcı olacaktır.

23:17
Whatsapp Sohbet
HEMEN ARA
WHATSAPP